
Kimliğimiz; Milli Ve Manevi Değerlerimiz
Kimliğimiz; Milli ve Manevi Değerlerimiz
Bu değerlerin, topluma bakan ve öğrencinin kendine bakan faydaları vardır.
Öğrencinin kendine bakan tarafında,
Kur'an-ı Kerim, Sevgili Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgileri öğrenerek kalbini, ruhunu doyuracak ve hayatına anlam kazandıracaktır.
Neciyim, nereden geliyorum, nereye gidiyorum gibi aklına takılan soruların cevabına ulaşarak huzuru yakalayacaktır. Ayrıca güzel dinimizi temel kaynaklardan öğrenmek suretiyle, batıl, yanlış, hurafe anlayış ve davaranışlara düşmekten kurtulacaktır.
Osmanlıcayı öğrenmek ise hiç zor değildir. Osmanlıca, Kur'an harfleri ile yazılan Türkçedir. Osmanlı Türkçesi öğrenmek suretiyle, hem ecdadının yazı dilini öğrenecek. Çanakkale kahramanlarının mektuplarını aslından okuyabilecek. Hem osmanlıcanın zor olmadığını görecek. Estetik harflerle yazılan bu güzide yazının bir sanat harikası olduğunu yudumlayacaktır.
Ayrıca kelime hazinesini geliştirecektir. Dimağında kelimesi çok olan ve bu kelimeleri kullanan insanların ufku geniş olur. Aklı çoğalır. Çözüm üretme kapasitesi gelişir.
Bu değerlerin topluma bakan tarafından bakarsak,
Milletleri millet yapan, başka milletlerden ayırt edici özelliği, o milletin kendine ait değerleridir. Dili, dini, kültürü, yazısı vs.
Milli ve manevi değerleri gelecek nesillere aktarmak ise eğitimin en mühim vazifelerinden biridir.
Eğitim kurumlarımız, yavrularımızı; hayata hazırlamak, meslek kazandırmak, aklını fenni ilimlerle donatmak gibi işlevlerinin yanında, ahlaklı, merhametli ve iyi bir insan olmasını sağlamak, kalbini manevi ilimlerle doyurmak, vatanına, devletine, mukaddesatına bağlı ferdler yetiştirmek gibi gayeleri vardır.
Bu sebeple öğrencilerimizin önüne açılan bu fırsatları iyi değerlendirmeliyiz.
Dünya eğitimle güzelleşir.