
Okullarda Seçmeli Dersler
Değerli Veliler, Sevgili Gençler!
Milli ve Manevi değerlerimizle donanımlı, geçmişini bilen, sorumluluk sahibi, büyük bir kelime hazinesine sahip, ufku geniş nesiller yetiştirebilmek için okullarda verilen seçmeli derslerden istifade etmeliyiz.
2019-2020 Eğitim öğretim yılında ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda okuyacak öğrencilerimiz haftada toplam 6 saat, imam hatip ortaokullarında okuyacak öğrencilerimiz ise ilgili çizelgede belirtildiği şekilde seçmeli derslerini belirleyeceklerdir.
Ayrıca liselerde de öğrencilerimize ders seçme imkanı sunulmaya devam etmektedir. Çok geniş bir yelpazede sunulan derslerden hangisini seçelim derseniz;
ORTAOKULLARDA
* KUR'AN-I KERİM
* PEYGAMBERİMİZİN HAYATI
* TEMEL DİNİ BİLGİLER derslerini seçebilirsiniz.
LİSELERDE ise bunlara ek olarak OSMANLI TÜRKÇESİ dersini seçmenizi tavsiye ediyoruz. Neden Osmanlı Türkçesi derseniz, aşağıda linki verilen yazıları okuyabilir, videolara bakabilirsiniz. Kısaca söylemek gerekirse; Osmanlıca, zor değildir. Osmanlıca; Kur'an harfleri ile yazılan Türkçedir. Osmanlıca; Kahraman Ecdadımızın, kendisi ile muhteşem bir medeniyet kurduğu, üç kıtada barışı ve huzuru temin ettiği, çok değerli ilim adamları, âlimler, üstadlar yetiştirdiği, nadide yazı dilimizdir. Bu hazineden mahrum kalmayalım.
22 Şubatta bitecek olan ders seçimleri için okul idaresine müracaat etmeyi unutmayalım.